Actuele thema's Spoolderbelangen

Bekijk hier de actuele onderwerpen waar Spoolderbelangen zich op dit moment mee bezig houdt.

Gebiedsplan Spoolde

Spoolderbelangen heeft de ambitie om met de inwoners van Spoolde een plan te maken dat invulling geeft aan een duurzame gebiedsinvulling met oog voor leefbaarheid en natuur.

Lees meer

Opvang AMV Mercure Hotel

Lees hier informatie over de opvang van 40 tot 60 Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) in het Mercure Hotel in Spoolde. 

Lees meer

Aansluiten Spooldersluis op Rijkswaterstaat glasvezelnetwerk

In 2024 gaat Rijkswaterstaat het Spooldersluiscomplex aansluiten op het eigen glasvezelnetwerk. Hiermee wordt het mogelijk om het toekomstig beheer en bediening op afstand van de Spooldersluis te realiseren. 

Lees meer

Groot onderhoud Spooldersluis

In 2024 en 2025 staat er groot onderhoud gepland aan de Spooldersluis. Dit gaat voor een periode van 6 weken impact hebben op inwoners van Spoolde, met name voor fietsers. Spoolderbelangen is hierover in overleg met Rijkswaterstaat.

Lees meer

Voedselbos Spoolde

Er is een initiatief ontstaan om binnen Spoolde een voedselbos te realiseren. De initiatiefnemers zijn op zoek naar participatie en draagvlak in de buurt.

Lees meer

Omgevingsvisie

Spoolderbelagen heeft een zienswijze ingediend op de concept omgevingsvisie van de gemeente Zwolle. Spoolderbelangen is hier met de gemeente over in gesprek.

Lees meer

Platform Zwolse wijken

Het platform Zwolse wijken is met de gemeente in gesprek over verbeteringen in de participatie voor inwoners bij inspraak op belangrijke thema's in Zwolle.

Lees meer

Tunnel viaduct

juli 2020. Nadat de tunnels bij het viaduct dankzij enthousiaste bewoners een metamorfose hebben ondergaan gaan we met Rijkswaterstaat in gesprek om te onderzoeken of de loslatende stenen wal kan worden hersteld.

Versterking IJsseldijk

De IJsseldijk wordt komende jaren versterkt. Naast dat inwoners van Spoolde betrokken kunnen zijn als grondeigenaar, participeert Spoolderbelangen in het omgevingsplatform van het waterschap.

Lees meer

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!