Actuele thema's Spoolderbelangen

Bekijk hier de actuele onderwerpen waar Spoolderbelangen zich op dit moment mee bezig houdt.

Gebiedsplan Spoolde

Spoolderbelangen heeft de ambitie om met de inwoners van Spoolde een plan te maken dat invulling geeft aan een duurzame gebiedsinvulling met oog voor leefbaarheid en natuur.

Lees meer

Groot onderhoud Spooldersluis

In 2024 en 2025 staat er groot onderhoud gepland aan de Spooldersluis. Dit gaat voor een periode van 6 weken impact hebben op inwoners van Spoolde, met name voor fietsers. Spoolderbelangen is hierover in overleg met Rijkswaterstaat.

Lees meer

Voedselbos Spoolde

Er is een initiatief ontstaan om binnen Spoolde een voedselbos te realiseren. De initiatiefnemers zijn op zoek naar participatie en draagvlak in de buurt.

Lees meer

Omgevingsvisie

Spoolderbelagen heeft een zienswijze ingediend op de concept omgevingsvisie van de gemeente Zwolle. Spoolderbelangen is hier met de gemeente over in gesprek. Lees meer .

Verkeersveiligheid

Het fietspad vanaf de Spooldersluis richting Westenholte houdt op bij Hyundai Wieten en vervolgt zich voorbij Boels. Spoolderbelangen is met de gemeente in gesprek over een veiligere situatie in Spoolde.

Platform Zwolse wijken

Het platform Zwolse wijken is met de gemeente in gesprek over verbeteringen in de participatie voor inwoners bij inspraak op belangrijke thema's in Zwolle. Lees meer .

30km zone

september 2020. Er wordt samen met de gemeente nieuwe maatregelen genomen op de wegen binnen Spoolde. Dit om het te hard rijden een halt toe te roepen. Denk aan snelheidsmeters met smileys en eventuele verdere visuele middelen.

Tunnel viaduct

juli 2020. Nadat de tunnels bij het viaduct dankzij enthousiaste bewoners een metamorfose hebben ondergaan gaan we met Rijkswaterstaat in gesprek om te onderzoeken of de loslatende stenen wal kan worden hersteld.

Versterking IJsseldijk

De IJsseldijk wordt komende jaren versterkt. Naast dat inwoners van Spoolde betrokken kunnen zijn als grondeigenaar, participeert Spoolderbelangen in het omgevingsplatform van het waterschap.

Lees meer

Afscheid bestuur

september 2020. Spoolderbelangen heeft afscheid genomen van haar oud bestuursleden. Pier Karenbelt, Aart Borst, Antoon van Weeghel en Jan van Assen worden bedankt voor hun jarenlange inzet.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!